Les 2 Alpes

Franciaország

Áttekintés

2017. január 07 - március 25-ig heti turnusokban
Les 2 Alpes, Franciaország

Les 2 Alpes település lenyűgöző fekvése, a környező hegyekre nyíló csodálatos panorámája a város minden pontjáról magával ragadó. A sícentrum igazi pezsgését pályarendszere mellett az egész településen keresztülhúzódó bevásárló utca adja.

Jelentkezés

7 éjszaka síbérlettel 249 Eur-tól Foglalás

Oszd meg ismerőseiddel!

Foglalás

Les 2 Alpes az Északi- és Déli-Alpok találkozásánál, az Écrins Nemzeti Park szélén, Briancon és Grenoble között, helyezkedik el. Az első síliftet az 1930-as évek elején építették (ami később összeomlott), 1946-ra pedig létrejött Les 2 Alpes.

Különlegessége az egész településen keresztülhúzódó üzletsor, ahol egyebek között rengeteg étterem, szórakozóhely található, van disco, bowlingpálya, játéktermek, mozi.
A korcsolyázni vágyókat egy 1800 négyzetméteres fedett korcsolyapálya várja, de van egy 25*12 méteres nyitott uszoda, jakuzzival és szaunával, melyek két napos vagy hosszabb síbérlettel ingyenes vehetők igénybe.
Esti sízésre a Les Lutins pályán van lehetőség.

A település központi részén elsősorban tanulópályák találhatók, az “igazi” pályákhoz feljebb kell menni. Ehhez a legalkalmasabb a Jandri Express nevű igen gyors kabinos felvonó (6 m/sec sebesség), amely – a középső átszállással együtt – 25 perc alatt teszi meg a 7 km távolságot és 1500 m szintkülönbséget. Innen, 3200 m magasságból indul Franciaország legmagasabban lévő gleccservasútja, az 1989-ben átadott Dome Express, melynek végállomásánál csodás jégbarlang található.

Magán a gleccseren kék és zöld pályák találhatók, és aki elfáradt, az kipróbálhat egy speciálisan kiképzett lánctalpas járművet, amelyről zavartalanul lehet élvezni a lenyűgöző panorámát. A gleccser tetejétől végig kék és zöld pályán is vissza lehet síelni a központba, így a kezdők is megérezhetik milyen érzés közel 1800 m-es szintkülönbséget lecsatolás nélkül megtenni (a végén azonban vigyázni kell: az utolsó szakaszon a központba a kibuckásodó fekete pályák mellett csak egy zöld pálya vezet le, ami délutánonként elég zsúfolt és néhol jeges szokott lenni).

A profik számára a La Fée körüli fekete pályák ajánlhatók, de rengeteg pályán kívüli (off-piste) lehetőség is van, és talán csak az erősebb piros pályák kedvelőinek szűkebb kicsit a választék.

Mindezeken túl a hely igazi különlegessége a La Meije gleccser. La Grave-ből a kabinos lift 3211 m-re a Ruillans-hágóig visz fel, majd innen egy húzos felvonóval érhető el a 3560 m magas Dome de la Lauze. Innen kék pályán lehet visszasíelni a kabinos felvonóig, ahonnan a profik számára az igazi kaland kezdődik: jelzetlen úton lesíelni La Grave-be a két útvonal (vagy a Meije- vagy a Chancel-völgy) valamelyikén (vezető fogadása erősen ajánlott).
A Dome de la Lauze és Les 2 Alpes között van összeköttetés, de vagy gyalogolni kell egy kicsit, vagy egy lánctalpassal felhúzatni magunkat.

A snowboardosokat Les 2 Alpes síterepen 4 különböző nehézségű snowpark várja, melyek közül egyik kifejezetten kezdő riderek számára lett kialakítva.
A sífutók pedig 21 km-nyi sífutópályán hódolhatnak szenvedélyüknek.

Pályák: 10 fekete, 20 piros, 40 kék, 19 zöld
Liftek: 1 gleccservasút, 7 kabin, 25 ülő, 20 húzólift
Magasság: 1300 – 3600m

A Madame Vacances Résidence La Cime de Lans Mont-de-Lans városában (Les Grandes Alpes) helyezkedik el.
A szálláshelytől a Hegyi Ház Múzeum és az Acquaközpont is könnyedén megközelíthető.
Az apartmanház Chasal Lento Múzeum és a Vallons-sífelvonó közelében található.

4 fős apartman:
31-35m2, nappaliban kihúzható kanapé és felszerelt konyha (hűtő, kerámialapos sütő, mosogatógép), hálószoba duplaággyal vagy 2 szimpla ággyal, fürdőszoba, külön WC, erkély vagy terasz

5 fős apartman:
38m2, nappaliban kihúzható kanapé és felszerelt konyha (hűtő, kerámialapos sütő, mosogatógép), hálószoba duplaággyal vagy 2 szimpla ággyal, hálósarok 1 ággyal, fürdőszoba és WC, erkély vagy terasz

A csomagár NEM tartalmazza:
– üreságy díj (120 € – opcionális, ha nem töltitek meg a teljes apartmant)
– buszos utazás
– ellátás
– biztosítás
– ágyneműhuzat (10 €)
– TV használati díj (35 € / hét; csak francia nyelvű csatornák foghatóak!)
– kaució (100 €/ ágy, üreságy esetén is fizetendő! Természetesen távozáskor az apartman sértetlen átadása esetén visszajár.)

Kisállatot lehet vinni, ára: 25 € / hét.

CSAK TELJES APARTMAN FOGLALÁSÁRA VAN LEHETŐSÉG!

Amennyiben BUSSZAL utaznátok, kérjük jelezd irodánk felé![/

Partnerünk, az EUB-Assistance a nap 24 órájában, az év 365 napján készen áll arra, hogy segítséget nyújtson Nektek, bárhol is legyetek a világban!

Segélyvonal: +36 1 465 3666

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a téli sí utakra csak a Télisport utasbiztosítás nyújt fedezetet, a klasszikus utasbiztosítás nem!
A megfelelő fedezeti szint kiválasztásához kérjük, vedd figyelembe a célország árszínvonalát, illetve egyéni igényeidet!
Emellett ajánljuk figyelmedbe a SZTORNÓ biztosításunkat is, ha szeretnéd elkerülni, hogy egy váratlan esemény tönkretegye az utazást már annak megkezdése előtt.

A TÉLISPORT biztosítás a következőket tartalmazza:
– Érvényes a népszerű téli sportokra: síelésre, snowboardozásra, szánkózásra, korcsolyázásra, motoros szánozásra, hóraftingra
– Téli sporteszköz-fedezet pl. sí- és snowboard felszerelésre, korcsolyára, szánkóra
– Megemelt felelősségbiztosítás limitek
– Síbérlet visszatérítése a biztosított balesete vagy kórházi tartózkodással járó betegsége esetén
– A mentőhelikopteres mentés költségeit is fedezi
– Teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

A biztosítási feltételeket itt találod: >>>
A szolgáltatás táblázatot itt találod: >>>

A TÉLISPORT biztosítás árak 10 napra:
Sztár: 19 €
Profi: 23 €
Extra: 37 €

A SZTORNÓ SZIMPLA biztosítás a következőket tartalmazza:
– Utazás kezdete előtti váratlan esemény (pl. betegség, baleset, haláleset, PÓTVIZSGA) esetén a biztosító megtéríti az utazási iroda által felszámított lemondási költség ellenértékét

SZTORNÓ SZIMPLA biztosítás árak 10 napra:
– Ha egyszerre kötöd meg irodánkban az utazási biztosítással, akkor a teljes csomag ár 3,5 %-a; emellett az önrész pedig 0 %!
– Ha csak sztornó biztosítást kötsz irodánkban, akkor a teljes csomag ár 5 %-a; emellett az önrész pedig 20 %!
Sztornó biztosítás csak az előlegfizetés időpontjában köthető, később nem!

A BIZTOSÍTÁS HIÁNYÁBÓL EREDŐ KÁROKÉRT A FESTIVAL TRAVEL KFT. FELELŐSSÉGET NEM VÁLLAL!

A KONZULI SZOLGÁLAT JAVASLATA:
Ajánlott, hogy a síelési szándékkal Franciaországba érkező állampolgáraink megfelelő biztosítással rendelkezzenek: az “Európai Egészségbiztosító Kártya” (igényelhető indulás előtt OEP-től) mellett speciális kiegészítő poggyász-, baleset és mentési biztosítások megkötése is ajánlott, mert ennek hiányában az esetleges, fedezet nélküli, gyakran tetemes költségek teljes egészében a balesetet szenvedett állampolgárra hárulnak.
Alapvetően fontos a pályahasználatra, időjárásra, és különösen a lavinaveszélyre vonatkozó hatósági figyelmeztetések mindenkori tiszteletben tartása, az esetleges hatósági tilalmak naprakész megismerése és szigorú betartása.
Javasoljuk ezen felül, hogy minden síelő ismerkedjen meg a síelés 10 alapszabályával.

E-mail:
utazas@festivaltravel.hu

Telefon:
+36-70/339-6339
+36-1/780-8002
Munkanapokon 09.00-17.00 között elérhető telefonszámok.

Befizetni az alábbi helyeken tudsz:

MEEX Iroda (Festival Travel Kft.)
1095 Budapest, Soroksári út 48. (bejárat a Malom Bisztró felől)
Nyitva tartás: 09.00-17.00 (pénztár: 09.30-16.30)
Irodánkban készpénzben csak Euróban lehet fizetni.
Bankkártyás fizetésre is van lehetőség.

BME LOUNGE
1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. E épület 1. emelet.
A lounge nyitva tartása hétfőtől péntekig: 09:30 – 16:00
Csak bankkártyás fizetésre van lehetőség.

ÁSZF:
Elérhető itt: >>>

Les 2 Alpes
Les 2 Alpes, Franciaország

Távolság Budapesttől: 1.253 km

Térkép

További ajánlatok

Vásárlás
Lackenhof am Ötscher
Egész szezonban foglalható
Vásárlás
Bansko
2016. decemberétől 2017. március végéig folyamatosan
Vásárlás
PLAYIT SHOW SZEGED
2017. június 11. (10:00-18:00 óráig)
Vásárlás
PLAYIT SHOW GYŐR
2017.03.11. (10:00-18:00)