EXIT Fesztivál 2020. (SRB)

Újvidék, Szerbia - Péterváradi Vár, 2020.07.09. - 07.12.
1916CE27-F55E-4A06-B0AB-36EF5A11D06F Created with sketchtool.

A 2019-es év sok szempontból a legjobb és legtökéletesebb intro-nak tekinthető a következő évi hatalmas rendezvényehez, mely 2020. július 09-12. között kerül megrendezésre és EXIT 2.0-nak neveztél el, ugyanis a  világhírű szerb fesztivál a 20. születésnapját ünnepli majd.

Az EXIT 2.0 elnevezés egy új kor kezdetére utal, amikor is a világ minden tájáról érkeznek majd a látogatóik „Love, Unity, Freedom, Revolution“ szellemben.

Az EXIT csapata készen áll, hogy újra megrendezze a legjobb fesztivált, mint ahogy eddig is minden évben megtette, hiszen minden évben szintet tudtak lépni. Ebben pedig a segítségre lesznek a töretlen lelkesedésű Fesztivállátogatók, a fellépő művészek, a szervezők és számtalan barát még.

Így tehát a gyönyörű középkori Péterváradi Erőd, ami a fesztivál helyszíne, újból a globális zenei élet fókuszába kerül majd, hiszen több mint 40 színpaddal, a jelen kor legnagyobb zenei sztárjaival, valamint az elmúlt 2 évtized legkiemelkedőbb előadásaival készülnek, olyanokkal, amik hozzájárultak ahhoz, hogy az EXIT azzá legyen, ami mostanra lett.

Induló bérletár: 20.900 Ft

Jegyek

4napos bérlet

2020.07.09. - 07.12.

Elővételes ár: 21.900 Ft

Limitált, csak elővételes jegy

A jegy beváltásakor a jogosultság ellenőrzése miatt be kell mutatni a magyar személyigazolványt, vagy az útlevelet, Magyarországon élő külföldieknek pedig a magyar lakcímet igazoló dokumentumot, vagy magyar diákigazolványt! A vouchert ki kell nyomtatni a beváltáshoz!
A vochert a helyszínen karszalagra cserélik, erről bővebb információ az eng.exitfest.org oldalon lesz elérhető a Fesztivált megelőzően.
A jegy ára nem visszatéríthető.
A bérlettel naponta 19:00 órától 03:00 óráig lehet belépni.

4napos VIP GOLD bérlet

2020.07.09. - 07.12.

Elővételes ár: 93.500 Ft

Limitált, csak elővételes jegy

A következő plusz szolgáltatásokat biztosítja:
■ Belépés a VIP Teraszra
■ Belépés a nagyszínpadnál található VIP területre
■ Belépés a Dance Arénánál található VIP területre
■ Külön jegybecserélő pont

FIGYELEM!
A jegy beváltásakor a jogosultság ellenőrzése miatt be kell mutatni a magyar személyigazolványt, vagy az útlevelet, Magyarországon élő külföldieknek pedig a magyar lakcímet igazoló dokumentumot, vagy magyar diákigazolványt! A vouchert ki kell nyomtatni a beváltáshoz!
A vochert a helyszínen karszalagra cserélik, erről bővebb információ az eng.exitfest.org oldalon lesz elérhető a Fesztivált megelőzően.
A jegy ára nem visszatéríthető.
A bérlettel naponta 19:00 órától 03:00 óráig lehet belépni.

Kempingjegy - EXIT Village

2020.07.07. - 07.14.

Elővételes ár: 9.900 Ft

Limitált, csak elővételes jegy

A helyszínen a voucheredet karszalagra cseréljük be, mellyel jogosult leszel a kempingterület használatára.

A kemping-karszalag nem jogosít a Fesztivál területére való belépésre!
Az kempingbérlet ára nem tartalmazza az újvidéki idegenforgalmi adót, mely kb. 1,1 EUR/fő/nap, ezt a kemping recepcióján kell majd fizetni.

1916CE27-F55E-4A06-B0AB-36EF5A11D06F Created with sketchtool.

line up

DAVID GUETTA

FATBOY SLIM

JAMES ARTHUR

TYGA

BORIS BREJCHA

SEPULTURA

ARTBAT

KOSHEEN

M.O.D.

MEDUZA

RONI SIZE B2B LTJ BUKEM

ZHU

BUČ KESIDI

BURY TOMORROW

CRIPPLED BLACK PHOENIX

E-PLAY

LOVE HUNTERS

MOSCOW DEATH BRIGADE

SHE PAST AWAY

1916CE27-F55E-4A06-B0AB-36EF5A11D06F Created with sketchtool.

Infó


Ma a rendezvény már elmondhatja magáról, hogy kétszeresen is a „Legjobb nagyfesztivál” díjat birtokolja, ugyanis 2017-ben az Európai Fesztiválok Djátadóján másodszor is elnyerte ezt a díjat.

 

Az EXIT szerényen, de mégis bátran indult még 2000-ben, amikor diáktüntetések zajlottak Szerbiában a szabadság és a demokrácia mellett. Ma a rendezvény már elmondhatja magáról, hogy kétszeresen is a „Legjobb nagyfesztivál” díjat birtokolja, ugyanis a 2017-ben az Európai Fesztiválok Djátadóján másodszor is elnyerte ezt a díjat.
Micsoda változások történhetnek 17 év alatt! Nem kis teljesítmény ezt a címet elnyerni, ugyanakkor hűen tükrözi, hogyan is fejlődött az EXIT az évek során odáig, hogy a világ 60 országából összesen 2 és fél millió látogatót tud vonzani. Ami egy mozgalomnak indult, az ma már a világ az egyik legrangosabb zenei eseménye.


David Guetta, Fatboy Slim, Tyga, James Arthur és még sokan mások is csatlakoznak a születésnapi ünnepléshez!

Zenei szupersztárok, igazi legendák és a legizgalmasabb feltörekvő tehetségek alkotják az első 20 fellépő névsorát a várva várt EXIT Festival-nak, amely 2020. július 9-12. között lesz megtartva a Duna mellett elterülő lélegzetelállító Péterváradi erőd falai között, a szerbiai Újvidéken. Így együtt az összesített slágereket tekintve több mint 20 milliárd YouTube megtekintéssel büszkélkedhetnek ezek a fellépők, akik olyan különböző stílusokat képviselnek, mint az elektronikus zene, rock, metál, hip-hop, vagyis ahogy az EXIT változatosságából már megszokhattuk. David Guetta, Tyga, James Arthur, Fatboy Slim, Boris Brejcha, Sepultura, Meduza, ARTBAT és Zhu, hogy csak néhányat említsünk azok közül, akik tiszteletüket teszik a világ egyik legkedveltebb, többszörös díjnyertes fesztiválján, amely egy szabadságpárti ifjúsági mozgalomnak indult 2000-ben. A lázadó kezdetek óta az EXIT két nagy díjat is nyert, az egyik a Legjobb Európai Nagyfesztivál az European Festival Awards-on, a másik pedig a Legjobb Tengerentúli Fesztivál cím volt a UK Festival Awards-on. Ezek mellett még tucatnyi egyéb díjat és a nemzetközi sajtó elismeréseit is bezsebelte az évek során.

A rengeteg bejelentés közül is ki kell emelni David Guettát, a 21. század egyik legsikeresebb zenei producerét, aki több mint 50 millió albumot és kislemezt adott el, nyert két Grammy-t és több mint 100 millió rajongója van a közösségi média felületein. Guetta és az EXIT egymás mellett nőttek nagyra a globális szcénában, így nem meglepő, hogy a párizsi szupersztár az EXIT rajongók kívánságlistájának tetején foglalt helyet. A Main Stage-en fellép még Tyga is, a világhírnévnek örvendő rap sztár, egyenesen Comptonból, akinek népszerűsége könnyen mérhető, ha rápillantunk a Spotify oldalára, ahol havonta 30 millióan streamelik a zenéit, és a slágerlistákat böngészve a Billboard RnB/Rap listájának élén kell őt keresni. Tyga (Thank You God Always) jogosan napjaink vezető rapperje, nem mellesleg 74 kislemeze és hét stúdióalbuma van, amiből az idei, a Legendary platinalemez is lett.

Az EXIT egy másik „stream multimilliomost” is köszönthet, ugyanis a népszerű angol zeneszerző, a varázslatos hanggal rendelkező James Arthur, aki a brit toplistákat és a Billboard Hot 100-at is nem egyszer vezette már, szintén ott lesz Szerbiában. Arthur aközött a 20 brit előadó között van, akik túl vannak már kétmillió kislemez eladáson, míg az utóbbi hét évben elkészült három albumán olyan slágereket hallgathattunk meg, mint az Impossible, a Say You Won’t Let Go, vagy a You Deserve Better és még sok mást is ezek mellett.

Guetta mellett egy másik legendás producer és DJ is ott lesz, mégpedig a mindig rendhagyó bulikat csapó showman Fatboy Slim, aki ugyanúgy szerves része az EXIT 20 éves történetének. Az idei nagy stadionturnét követően jövőre visszatér az EXIT nagyszínpadára, hogy újra megmutassa, miért headliner a legnagyobb fesztiválokon és bebizonyítsa, hogy jogosan tartják őt minden idők egyik legfontosabb dj-jének.

Az új generáció egyik legnépszerűbbje Boris Brejcha, aki példátlan imádatnak örvend az EXIT rajongóinak körében. A közkedvelt német dj a joker maszkjáról és kivételes szettjeiről ismert, amelyben exkluzív módon saját zenéit pakolja egymás után, így masszív showban bízhatunk majd a Dance Arena színpadán is. Páratlan energiákat szabadít fel saját zenéikkel az ukrán dj páros is, az ARTBAT, akik jövőre, a 20-ik EXIT-en debütálnak. Arthur és Batis nem állnak le a rajongók kiszolgálásával, legyen az akár az epikus Cercle közvetítés, vagy az EXIT saját, pilot jelleggel indított LIFE STREAM projektje, amely az Amsterdam Dance Event keretén belül debütált. Hozzájuk csatlakozik majd a gazdag zenei repertoárjáról ismert Meduza, az idei Grammy egyik nagy esélyese, akinek a Piece of Your Heart c. slágerét 600 millióan streamelték már, platina eladással is büszkélkedhet, valamint a brit, amerikai és számos más slágerlisták csúcsait ostromolja. Az EXIT visszatérőként köszönti a misztikus dj-t és producert ZHU-t is, aki olyan slágerzenéket írt, mint a Faded, az In the Morning, vagy a Working for it, valamint olyanoknak remixelt már, mint Lana Del Rey vagy Calvin Harris.

Az első EXIT nem lett volna az igazi, ha nem lettek volna ott olyan gitárnyúzó titánok, mint a brazil Sepultura, a legendás metál banda, akik a 14 stúdióalbumuk mellett jó néhány olyan riffet írtak meg, amely nyomott hagyott az egyetemes rock történelemben. A new yorki születésű heavy metal zenész Billy Milano és csapata, a M.O.D. (Method of Destruction) szintén ott lesz az óriási péterváradi erődben jövőre, valamint mellettük ott lesznek az orosz metálarcok, a Moscow Death Brigade, a rock gerilla Crippled Black Phoenix, a dark wave hős She Past Away és a brit deathcore alapköve a Bury Tomorrow is.

Az EXIT huszadik évfordulója nem telhet el az első fesztiválok headlinerei nélkül, azok nélkül, akik elég bátrak vagy őrültek voltak ahhoz, hogy egy új fesztiválon fellépjenek Szerbiában, egy olyan helyszínen, ami szöges ellentéte volt annak, mint amilyen híre volt, egy helyen, ahol a világ egyik legjobb közönségével nézhettek szembe. És igen, a bristoli alt-rocker Kosheen, és a masszív basszusairól ismert ikonok, Roni Size és LTJ Bukem is visszatérnek az Erődbe egy különleges EXIT találkozóra.


HELPDESK

E-mail: info@meex.hu
Telefon: +36 70 339 6339

MEEX KÖZPONTI IRODA:
Festival Travel Utazási Iroda
Cím: 1095 Budapest, Soroksári út 48.
(az iroda a Malom Bisztróból nyílik!)
Nyitva tartás: H-CS: 09:00-17:00

1916CE27-F55E-4A06-B0AB-36EF5A11D06F Created with sketchtool.

Galéria